Hösten har verkligen kommit till Stockholm nu, det är gul/orange/röda höstträd överallt. Min sambo och blivande make fyllde år för ett tag sen, det måste såklart firas med god mat
Pärs danska rågbröd med solros- och pumpafrön. Detta bröd kräver en hel del passiv tid men belöningen blir så mycket större när du väl kan plocka ut det rykande, väldoftande och nygräddade brödet från ugnen
Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown helt enkelt, som bloggaren själv beskriver receptet ovan
Till fördrink serverade vi en whiskeysour och till varmrätt en mustig höstgryta med svamp och syrliga lingon och till slut en créme brulèe gjord på kokosmjölk
Den står där i kylskåpet och blir ompysslad och matad som vilken liten familjemedlem som helst. Den ska vara ren men får inte finnas något dismedelrester kvar så var extremt noga med att skölja ur den
Hösten är långt gången och idag är det dags för vintertid. Vilken tur att det finns så mycket underbar mat att laga, jag tror nästan att hösten är min favoritårstid när det gäller råvaror
Ser fram emot höstenoch tänker verkligen se till att det går hela vägen den här gången. Hade fortfarande lite feber i går kväll och ont i halsen så jag tog det säkra före det osäkra och stannade hemma i dag
Vacker och höstig persikopaj med kolasmak. Servera gärna med hemkokt vaniljsås eller råkräm. Plasta in pajdegsfyllningen och ställ i kylen en stund så blir det lättare att kavla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.