30 min
jäsning/vila + 5 min bak + 30 min jäsning/vila+ 5 min bak + 30 min jäsning/vila + 5 min bak + 1 h jäsning +15 min bak + 1 h jäsning + 30 min gräddning + 45 min vila
1 större
limpa
390 g
Vetemjöl
300 g
Vatten
10 g
Jäst
6-9 g
Salt
Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Jag har bakat brödet typ fem gånger vid det här laget så lovar, det är ett grymt bra bröd. Men, jag har börjat göra såhär - jag styltar ner varje steg i brödbaket på ett papper, och stryker sedan stegen allt eftersom
Här har du en bild på bröden. Detta är ett basrecept som jag utvecklat. Sedärja, detta är ett recept som finns på baksidan av Kungsörnens Lantbrödsmjöl, där står det bara Goda Limpor
Lägg in ett par isbitar i ugnen samtidigt som brödet sätts in. Om man vill ha ett helt vitt bröd så var detta riktigt gott - tror t o m att det var något bland det godaste helt vita bröd jag gjort
Häromdagen hade jag ett anfall av akut macksug & då bakade jag det härenklabrödet. Brödet, som har en härligt frasig och seg skorpa, är godast nybakat men det går givetvis bra att äta senare också bara att det då har fått en mjukare yta
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Det härbrödet är perfekt om man som jag vill slippa kladd och jäsning. Brödet är mörkt med frukt och nötter och späckat med frön och det som är bra är att man kan ta det som man har hemma och det som man tycker är gott
Som ni kanske märkte blev visst ett oplanerat men långt blogguppehåll här. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Lägg ett bakplåtspapper på en i en mindre långpanna, min är 22×32 cm. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i 35-45 minuter eller tills brödet har en gyllene, krispig yta och är ”stumt” i mitten när du känner på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.