Starta här – Enkla ljusa brödet (nästan ett surdegsbröd)
Surdegsmakarn
Surdegsmakarn
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 h, fördelat på: 15 min bak +
  • 30 min jäsning/vila + 5 min bak + 30 min jäsning/vila+ 5 min bak + 30 min jäsning/vila + 5 min bak + 1 h jäsning +15 min bak + 1 h jäsning + 30 min gräddning + 45 min vila
  • 1 större limpa
  • 390 g Vetemjöl
  • 300 g Vatten
  • 10 g Jäst
  • 6-9 g Salt
  • Jag anger alltid vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Vatten till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.