En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Vi har en uttjatad men god tradiotion här hemma på fredagar, vi äter taco som många andra. På sistone har jag varierat lite med att servera taco med tortillabröd, hårdaskal, gratänger och igår blev det paj
Vill man ha stark mat måste man öka på av just srirachasåsen som ger ordentlig styrka i små mängder. Jag använde 1 msk srirachasås och det blev lite småstarkt, lagom enligt mig
Skär kycklingen i cm stora bitar och börja stek dem i olja. Skär paprikorna, chilin och purjolöken i lämpliga bitar och häll ner i pannan och stek tillsammans med kycklingen
Marinaden i det här receptet är ganska snällt i smaken och skulle kunna hottas upp med lite chiliflagor eller några droppar ur min favoritflaska – D’Elidas (gillar du tabasco kommer du att älska denna)
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinad. Gör så här. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.