Smaka av med salt och peppar. ca 5 min Smaka av med salt och peppar. En väldigt tacksam och enkel middag är såna man gör ”allt-i-ett” och det sköter sig lite själv
Blanda under tiden ihop ingredienserna för glasyren (smält smöret, och låt det svalna innan du blandar ihop det med resten av ingredienserna), och ställ glasyren i kylskåpet så går det lättare att spritsa/skeda den på muffinsarna
I bland har man ju dagar då man av olika skäl är hemma. Riktigt god saftig kyckling och potatisen smakar underbart gott av alla smaker man har med i grytan
Jag kunde nämligen inte låta bli att ta min största ugnsform och det var där jag gjorde fel. Det är ju den som avgör smaken och den bör helst få puttra en stund på spisen
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Tuggmotståndet i kikärtorna gav en alldeles utmärkt kontrast till det mjuka, fluffiga potatismoset
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Tillsätt avrunnen tonfisk, creme fraîche och grädde och låt koka upp. Ta av kastrullen från värmen. Smaka av med salt och peppar och rör ner broccolin och den avrunna majsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.