Spröda kanelkakor
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 11 dl potatismjöl
  • 1300 g smör
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 dl florsocker
  • 11 msk vatten
  • 11 tsk kanel
  • 11 st uppvispat ägg
  • 12 msk strösockerSkär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Pensla kakorna med ägget och blanda ihop kanelen med strösockret och strö över kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.