12 msk
strösockerSkär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Pensla kakorna med ägget och blanda ihop kanelen med strösockret och strö över kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft.
240 g vetemjöl [4 dl] 80 g potatismjöl [1 dl] 200 g smör 100 g strösocker [1,1 dl] 6 g vaniljsocker [2 tsk] 2,5 g bakpulver [0,5 tsk] 4 g salt [0,6 tsk] malen kanel strösocker
Spröda nutella bakelser för 4 pers. Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Gör så här. Rör socker och smör pösigt, tillsätt äggen. Blanda mjöl och bakpulver, häll i hälften. Häll i gräddfilen blanda och tillsätt resten av mjölblandningen
Hjälp vad veckan springer på. Och snart är det långledigt igen. Känns som att semestern kommer i en rasande fart samtidigt som det är massor kvar på jobbet att göra
dessa härligt doftande kanelkakor som jag snubblade över hos Bak Fia. Kanelkakor , ca 30 st 125 g mjukt smör 2½ dl råsocker ½ dl ljus sirap 1 ägg 5 dl vetemjöl drygt 1 tsk malen kanel 2 tsk bikarbonat 1 nypa salt strösocker till rullning Vispa ihop smöret och sockret
Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.