Spröd äppelpaj med kokos och citron
Milda.se
Milda.se

Spröd äppelpaj med kokos och citron

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g Milda mat och bakmargarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 citron
  • rivet skal (gärna ekologisk)
  • 1 dl kokosflingor
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 4 stora äpplen
  • Milda Vaniljvisp
  •  
  • För variation på smaksättningen
  • ½ tsk mald koriander

Beskrivning

    1.Pajdeg: Skär margarinet i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med vetemjöl. Finfördela margarinet och mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den vila kallt i 1 timme.

    2.Sätt ugnen på 200°C.

    3.Kavla eller tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och nagga degen med en gaffel.

    4.Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter

    5.Skölj och skrubba citronen, riv det yttersta gula skalet på ett rivjärn

    6.Blanda ihop kokos, socker, farinsocker och finrivet citronskal i en skål. Strö ut 1/3 av blandningen i pajskalet.

    7.Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg i pajskalet.

    8.Strö resten av kokosblandningen över äpplena. Grädda pajen mitt i ugnen i 20 - 25 minuter. Servera pajen ljummen eller kall med luftigt vispad vaniljvisp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.