1 flingsaltSå
här gör du Hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i lite olivolja tills spenaten sjunkit ihop. Kärna ur och hacka chilin. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen. Lägg på spenatfräs, chili, smulad ost och mynta. Vik degen dubbel och tryck försiktigt ihop. Skär degen i cirka 2 centimeter breda remsor. Vrid remsorna och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö på pumpakärnor och lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera
Kan ersättas med vårrulledeg. Blanda ricotta, fetaost, ägg. Smörj 12 små portionsformar med olja. Lägg ut ett ark i taget med filodeg och pensla med olja, 4 ark på varandra. Dela arken i 12 delar och klä portionsformarna med dem. 4 msk fetaost , smulad
Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche. Pensla runt kanterna med resten av ägget. ½ pkt fetaost. Ät med resten av fetaostcrèmen och en liten sallad
Serveras genast med en liten sallad till. ½ pkt fetaost. Frasig smördeg täckt av nyplockade betor och smulad fetaost - en ljuvlig liten lunchrätt med ett rejäl fång sallad till, eller dela varje smördegsplatta i 4 för 8 aptitretare i väntan på att midsommargrillen ska bli varm. 2 msk färskost med örter. Pensla kanterna med ägget och ställ in i ugnen på 190 grader 12-14 minuter. Frasig smördeg täckt av nyplockade betor och smulad fetaost - en ljuvlig liten lunchrätt med ett rejäl fång sallad till, eller dela varje smördegsplatta i 4 för 8 aptitretare i väntan på att midsommargrillen ska bli varm
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Bred ett lager med nutella på varje platta. Dom är spröda, goda och enkla att göra. Lägg wienerbröden med skarven lite invikt under sig på plåt med bakpapper
Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.