Spröda potatisvåfflor med kyckling
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 fasta potatisar
  • 11 liten lök
  • 1 Salt
  • 1 Svartpeppar
  • 1 Riven muskot
  • 112 salladsblad
  • 12 tomater
  • gurka
  • 1300 g kycklingfiléer
  • 11 msk smör
  • 1 Örtsalt
  • 11 dl gräddfil
  • 12 msk lättmajonnäs
  • 11 tsk färskpressad citron
  • 1 Olja till våffeljärnet
  • 1½ bricka krasse
  • 16 fasta potatisar 1 liten lök Salt Svartpeppar Riven muskot 12 salladsblad 2 tomater ¼ gurka 300 g kycklingfiléer 1 msk smör Örtsalt 1 dl gräddfil 2 msk lättmajonnäs 1 tsk färskpressad citron Olja till våffeljärnet ½ bricka krasseSkala potatisen och riv den fint. Lägg den rivna potatisen i en sil. Tryck ut vätskan, men fånga upp den i en skål och låt stå tills stärkelsen sjunkit till botten. Häll försiktigt ut vätskan och blanda stärkelsen med potatisen. Skala löken och riv den fint. Blanda löken med potatisen. Krydda med salt, peppar och riven muskot och låt dra 10 minuter. Skölj och torka av salladsbladen. Ta bort stjälkfästet från tomaterna och skiva dem fint. Skär gurkan i tunna skivor. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och stek skivorna på båda sidor, ca 5 min. Krydda kycklingen med örtsalt och svartpeppar. Blanda gräddfil och majonnäs och smaka av med färskpressad citron, örtsalt och peppar. Hetta upp våffeljärnet och smörj in det tunt med olja. Baka 4 våfflor av potatisblandningen. Lägg upp våfflorna på tallrikar och lägg på salladsblad, tomat- och gurkskivor. Lägg på den varma kycklingen, klicka på dressingen och klipp över krasse.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.