Spenatsoppa med lax och lök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 centimeter purjolök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 17 dl grönsaksbuljong
  • 13 dl vispgrädde
  • 170 g färsk spenat
  • 14 skivor kallrökt lax
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar, malen
  • 1 olivolja till stekning
  • 1 eventuellt löskokta ägghalvorSpenatsoppa med lax: Strimla purjolöken fint, skala och skiva vitlöken och fräs på medelvärme i olivolja i en kastrull.
  • 1 Häll på grönsaksbuljongen och koka upp, häll i grädden och lägg i två tredjedelar av spenaten.
  • 1 Mixa med en mixerstav och smaka av soppan med salt och peppar.
  • 1 Fräs resten av spenaten i olivolja, strimla laxen och stek strimlorna.
  • 1 Servering: Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat och lax. Servera med löskokta ägghalvor om du vill.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.