Spenatsoppa
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l mjölk, 3% fett
  • 150 g smör
  • 13 msk vetemjöl
  • 1600 g fryst, hackad spenat
  • 12 tsk salt (smaka av mängden)
  • 11 nypa(or) vitpeppar
  • 11 nypa(or) muskotnöt
  • 16 st ägg, kokt
  • 1 Ingredienser Fyllning: 1 l mjölk, 3% fett 50 g smör 3 msk vetemjöl 600 g fryst, hackad spenat 2 tsk salt (smaka av mängden) 1 nypa(or) vitpeppar 1 nypa(or) muskotnöt Topping: 6 st ägg, kokt Skriv utGör så här:
  • Koka äggen under tiden som du lagar soppan.
  • Smält smöret och vispa/blanda i vetemjölet.
  • Tillsätt hälften av mjölken och vispa väl. Tillsätt resterande mjölk.
  • Koka upp mjölken och tillsätt sedan den frysta, hackade spenaten.
  • Koka upp igen. 
  • Ta av kastrullen från plattan och smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt. En nypa socker framhäver saltet!
  • Servera med ett kokt ägg.
  • Gott i glaset;

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.