Spenatsoppa
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 450 g hackad fryst spenat
  • 11 gul lök
  • 11 vitlöksklyfta
  • 12 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
  • 16 dl Arla Köket® gräddmjölk
  • 11 dl vatten
  • 12 tärningar grönsaksbuljong
  • 12 krm riven muskotnöt
  • 12 krm svartpeppar
  • 14 kokta ägg
  • 1 bröd
  • 1 hårdostar
  • 1 Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 450 g hackad fryst spenat 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 6 dl Arla Köket® gräddmjölk 1 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 krm riven muskotnöt 2 krm svartpeppar 4 kokta ägg bröd hårdostarGör så här Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Tillsätt spenat, gräddmjölk, vatten, buljongtärningar och muskot. Låt koka ca 3 min. Peppra. Skala och dela äggen och lägg dem i soppan. Servera med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.