1 Ingredienser
Deg: 25 g jäst 1,5 dl vatten 1 tsk flytande honung 0,5 tsk salt 2 msk olivolja 3,5 dl vetemjöl special Topping 1: 1 msk olivolja till stekning 1 st vitlöksklyfta 150 g bladspenat Topping: 3 msk tomatpurè 0,5 st rödlök 4 st champinjoner 1 st mozzarellaboll 1 burk(ar) kronärtskockor 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar Skriv utGör så här: Blanda ut jästen med fingervarmt vatten i en bunke. Tillsätt honung, salt och olivolja. Blanda ner mjöl till en jämn smet. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs hackad vitlök och spenat mjuk.
Kavla ut degen på en plåt och bred över tomatpuré över hela bottnen.
Skiva champinjoner och rödlök. Dra isär mozzarellan. Fördela spenatröra, champinjoner, rödlök, mozzarella och kronärtskockor över pizzan, strö över salt och peppar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
Toppa medmozzarellaoch pinjenötter. Foto Kirsi Koste Rödbetor ochmozzarellaEn ljuvlig rätt som passar gott till sommarens grillning eller på buffébordet
Rör sedan ner mozzarellaoch parmesan - spara lite parmesan att toppa lådan med. I fredags på landet blev det medelhavsinspirerat på alla håll och kanter
Riv skalet på citronen och fördela över rätten tillsammans med citronsaften och finstrimlad chili. Drössla över mejramblad, salta peppra och ringla lite god olivolja över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.