Spenatpizza med skockor och mozzarella
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 11,5 dl vatten
  • 11 tsk flytande honung
  • 10,5 tsk salt
  • 12 msk olivolja
  • 13,5 dl vetemjöl special
  • 11 msk olivolja till stekning
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 1150 g bladspenat
  • 13 msk tomatpurè
  • 10,5 st rödlök
  • 14 st champinjoner
  • 11 st mozzarellaboll
  • 11 burk(ar) kronärtskockor
  • 11 nypa(or) salt
  • 11 nypa(or) svartpeppar
  • 1 Ingredienser Deg: 25 g jäst 1,5 dl vatten 1 tsk flytande honung 0,5 tsk salt 2 msk olivolja 3,5 dl vetemjöl special Topping 1: 1 msk olivolja till stekning 1 st vitlöksklyfta 150 g bladspenat Topping: 3 msk tomatpurè 0,5 st rödlök 4 st champinjoner 1 st mozzarellaboll 1 burk(ar) kronärtskockor 1 nypa(or) salt 1 nypa(or) svartpeppar Skriv utGör så här: Blanda ut jästen med fingervarmt vatten i en bunke. Tillsätt honung, salt och olivolja. Blanda ner mjöl till en jämn smet. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter. 
  • Sätt ugnen på 200°. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs hackad vitlök och spenat mjuk.
  • Kavla ut degen på en plåt och bred över tomatpuré över hela bottnen.
  • Skiva champinjoner och rödlök. Dra isär mozzarellan. Fördela spenatröra, champinjoner, rödlök, mozzarella och kronärtskockor över pizzan, strö över salt och peppar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.