Spenatpaj – recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • 11/2 dl sesamfrön


  • 140 g smör

  • 11 msk fiberhusk
  • 11 tsk salt
  • 11 ägg
  • 1225 g fryst hackad spenat
  • 12 dl vispgrädde
  • 11 rödlök
  • 14 ägg
  • 1300 g riven västerbottensost
  • 1 färska örter
  • 1
 salt och pepparSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare med kniven monterad. Lägg i smör, fiberhusk, salt och ägg och kör till en deg.
  • 1 Lägg degen att vila i kylskåp 1/2-1 timme. Tryck ut i en pajform med löstagbar kant.
  • 1 Förgrädda skalet i 8-10 minuter. Höj värmen till 225 grader.
  • 1 Tina spenaten och pressa ur det mesta ur vätskan. Blanda spenaten med grädden.
  • 1 Rör ner ägg med och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner osten och häll allt i pajskalet.
  • 1 Låt stå i ugnen 20-25 minuter. Servera pajen med färska örter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.