Ännu ett recept hämtat från mormor. Denna lasagne liknar den lasagne jag lagt ut tidigare eftersom jag har svårt att hålla mig borta från fetaost och soltorkade tomater, men smaken är ändå inte riktigt desamma
Getost- och spenatlasagne i långpanna(ca 8 port)Ca 500 g färska lasagneplattorSpenatfyllning. För att ta mig ur julmatskoman (det är ju så bekvämt med rester
Veckans vegetariska. Börjar bli lite förvånad över hur mycket goda vegetariska rätter det finns. Ska göra liite mer spenatfyllning nästa gång, för det blir solklart en nästa gång
Spenatlasagne4 portioner 1 pkt fryst bladspenat (250 g)1 hackad gul lök1 msk olivolja200 g färska lasagneplattor0,5 tsk salt1 krm svartpeppar 150 g chèvreost4 dl mjölk10 st soltorkade tomater1 tsk torkad basilika0,5 tsk salt1 krm svartpeppar Gör så härTina spenaten och krama ur vätskanFräs spenat och lök i olivoljanSmaka av med salt och pepparMixa chèvreost, mjölk och soltorkade tomaterKrydda med basilika, salt och pepparVarva lasagneplattor, ostsås och spenatröra i en gratängformGrädda i 200 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter Till serveringFransk Baguett 4 portioner
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och grovhacka paprikan. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg
Den här morots- och spenatlasagnen är en riktigt saftig och god vegetarisk lasagne. Emma och jag äter rätt mycket vegetariskt under vardagarna då äkta hälften arbetar utomlands och lasagne är så smidigt
Till denna rätten ska ni bara se bara se till så gratängform är stor när du tillagar lasagnen, så det inte rinner över Kyckling- och spenatlasagne6 portioner500 gr färsk spenat2 msk olivolja1 kg kycklingfärs1 vitlöksklyfta3 baconskivor500 gr tomater2,5 msk tomatpuré1 msk ketchup4 dl vatten och 1 tärning kycklingbuljongsalt och peppar12 lasagneplattor eller färskaOstsås
Oh la la så gott det här var. Ska du bara laga EN rätt under påsken så är den här lasagnen ett måste. Laxen har fått puttra i vitt vin och sedan reduceras vinet till en god sås som blandas med ifraiche och dill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.