Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligti bunken
Lägg lergrytanikallt vatten ca ½ timma. Lägg potatis, lök, vitlök, morötter och paprikailergrytan. Skär potatiseni ganska stora bitar, paprikanibitar och löken iskivor
Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon. När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ inlergrytani ugnen
Skiva morötter och lök i ganska tjocka skivor, krossa vitlökarna lätt. Lägg i grytan. Dela köttet igrytbitar och lägg ner, smula över en buljongtärning
Av skyn som bli brukar vi göra sås, sila ner den i en gryta och låt den koka ner på spisen en stund - ju längre tid desto mer smak på såsen - och späd sedan på med grädde, mjölk eller crème fraiche och red av så du får den som du vill ha din sås
Blötlägg lergrytanikallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet ilergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytani ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg ner allti grytan. Lägg kycklingklubbornai en bunke eller på ett stort fat. En glad överraskning blev det när jag lyfte på locket och kunde njuta av kvällens middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.