Spenat- och fetaostpaj
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1100 g smör
  • 12 ½ dl vetemjöl
  • 12 msk kallt vatten
  • 1 Fyllning
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 gul lök
  • 1450 g fryst spenat
  • 1150 g fetaost
  • 1 Äggstanning
  • 12-3 ägg (beroende på pajform)
  • 12-3 dl mjölk
  • 1 Smör
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Parmesan
  • 1 Pajdeg 100 g smör 2 ½ dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 1 klyfta vitlök 1 gul lök 450 g fryst spenat 150 g fetaost Äggstanning 2-3 ägg (beroende på pajform) 2-3 dl mjölk Smör Salt Peppar ParmesanBlanda ihop pajdegen snabbt. Lägg degen i platsfolie och låt vila i kylskåpet i 30 min. Skala löken och vitlöken. Hacka, pressa och lägg i den varma stekpannan med lite smör. Fräs vitlök, lök och spenat , krydda med salt och peppar. Tärna fetaosten. Knåda ut pajdegen i pajformen, pensla med lite ägg på botten så håller den sig frasig och torr. Förgrädda i 10 min i ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk ev. lite salt och peppar i en skål. Ta ut pajformen ur ugnen. Häll i spenatblandningen, fetaost, äggstanningen och riv över parmesan efter tycke och smak. Grädda i ca 30 min på 225 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.