1 Pajdeg
100 g smör 2 ½ dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 1 klyfta vitlök 1 gul lök 450 g fryst spenat 150 g fetaost Äggstanning 2-3 ägg (beroende på pajform) 2-3 dl mjölk Smör Salt Peppar ParmesanBlanda ihop pajdegen snabbt. Lägg degen i platsfolie och låt vila i kylskåpet i 30 min. Skala löken och vitlöken. Hacka, pressa och lägg i den varma stekpannan med lite smör. Fräs vitlök, lök och spenat , krydda med salt och peppar. Tärna fetaosten. Knåda ut pajdegen i pajformen, pensla med lite ägg på botten så håller den sig frasig och torr. Förgrädda i 10 min i ugnen på 225 grader. Vispa ihop ägg och mjölk ev. lite salt och peppar i en skål. Ta ut pajformen ur ugnen. Häll i spenatblandningen, fetaost, äggstanningen och riv över parmesan efter tycke och smak. Grädda i ca 30 min på 225 grader.
Skördetid och obegränsade möjligheter att improvisera denna köttfria måndag. Blanda alla ingredienser utom tomaterna och den rivna osten och häll i det förgräddade pajskalet, fördela jämnt
ÄggstanningVispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja
Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod. Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Tina på svag värme och krama sedan ur allt vatten. Skär fetaosten i små tärningar och hacka tomaterna. Sprid ut spenaten i pajformen och strö därefter fetaosttärningarna och de hackade tomaterna över
Det var längsen jag bjöd på ett enkelt och gott recept, vi har helt enkelt bara ätit tråkigt haha. Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev
Jag äter mycket omelett numera och slänger i lite allt möjligt som vi har i kylskåpet just då. Lägg bitar av salami, fetaost och soltorkade tomater i pajformen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.