2-3 msk
olivolja 1 gul lök, skalad och hackad 4 klyfta vitlök, finhackade 1 krm chiliflakes 500 g spenat, färsk 330 g grönkål, färsk 0,5 tsk malen muskot 1 l vatten 1 grönsaksbuljongtärning salt peppar
Krydda med salt, peppar och ev lite muskot. Servera med fisk och kokt ägg. Här är en klassiker från när jag var liten och som man fick när man bodde hemma
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
RECEPT & MATLAGNING. då kände jag att det var värt att dela med mig. Dela kyckligen i bitar, fräs i smör och olja tillsammans med pressade vitlöksklyftor
Ja men ni hör ju själva, det är bara fördelar med att sörpla i sej grönkålssoppa. Vill du hellre göra soppan på frusen grönkål så går det alldeles utmärk det också, du hittar ett gammalt recept på en sådan variant av grönkålssoppa här
Serverade det med ägg och lite korv. Smaka av spenatsoppan med salt, peppar och riven muskot. Koka äggen, skala och skär i halvor toppa soppa med innan servering
vi gillar grönkålssoppa här hemma rikt på klorofyll och vitaminer. Grönkål är för många förknippat med en grönsak som man bara garnerar julskinkan lite med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.