1 vispgräddeSkär
av den nedersta träiga delen på sparrisstjälkarna. Skär av knopparna och koka dem ca 2 min i kokande vatten. Kyl dem i kallt vatten. Tärna potatisen och hacka löken. Fräs det i smör tills löken blir mjuk. Tillsätt sparrisstjälkarna och låt dem fräsa med. Tillsätt buljongtärningar, 7 dl vatten och vin. Koka ca 10 min tills sparrisen känns mjuk. Häll av och spara det mesta av buljongen och finfördela resten i matberedare eller med mixerstav. Späd med buljongen och ev mer vatten om den är för tjock. Smaka av om det behövs salt och peppar. Tillsätt sparrisknopparna och låt dem bli varma. Vispa grädden och lägg i en klick vid serveringen.
Till middag igår lagade vi en heeelt fantastisk god sparrissoppa. Sparrissoppa 4 port. Den färska sparrisen är ju som allra bäst nu och då är det bara att passa på och handla
Sparrissoppa 1 brk vit sparris5dl vispgrädde1st liten finhackad gullök3msk créme fraiche2msk kycklingfond30g smör1 knivudd cayennepeppars/pFräs löken och sparrisen i smöret
Idag lagade jag sparrissoppa och bjöd min syster på en maffig portion. Min allra första sparrissoppa och den blev ljuvligt god tillsammans med en klick creme fraiche och knaperstekt bacon
När vi äter grön sparris brukar jag göra soppa på den delen man bryter bort. Det gör du genom att bryta sparrisen rakt av, där den går av är den för hård
Jag måste göra sparrissoppa oftare och Du måste absolut prova detta. Soppa måste vara bästa förrätten. Alltid när jag har soppa till förrätt så blir jag så himla nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.