Till middag igår lagade vi en heeelt fantastisk god sparrissoppa. Den färska sparrisen är ju som allra bäst nu och då är det bara att passa på och handla
I mitt tidigare inlägg så berättade jag ju om mitt samarbete med PrimeWine och Kokaihop. se, "Grönare högtider", om kokboken som ska ges ut med recept ifrån 5 utvalda matbloggare +gäster
Favorit i repris som varmt rekommenderas bara för att det är så himla gott. Sparrissoppa 1 brk vit sparris5dl vispgrädde1st liten finhackad gullök3msk créme fraiche2msk kycklingfond30g smör1 knivudd cayennepeppars/pFräs löken och sparrisen i smöret
När vi äter grön sparris brukar jag göra soppa på den delen man bryter bort. Det gör du genom att bryta sparrisen rakt av, där den går av är den för hård
Soppa måste vara bästa förrätten. Alltid när jag har soppa till förrätt så blir jag så himla nöjd. Om man lyxar till det med lite mousserande vin i soppan blir det perfekt till fest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.