Sparrispasta
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g sparris
  • 1400 g pasta
  • 12,5 dl vispgrädde
  • 12 msk grönsaksfond
  • 12 msk dragon
  • 11 tsk svartpeppar
  • 12 dl kokvatten från pastan
  • 12 dl parmesan, finriven
  • 11 citron, saften
  • 1 salt
  • 1500 g sparris 400 g pasta 2,5 dl vispgrädde 2 msk grönsaksfond 2 msk dragon 1 tsk svartpeppar 2 dl kokvatten från pastan 2 dl parmesan, finriven 1 citron, saften saltKoka upp pastavatten med salt i. Skär av nedersta delen på sparrisen och släng den, ca 1-2 cm. Skiva sparrisen. Koka pastan och när 2 minuter av koktiden återstår addera du sparrisen. Koka upp grädde, grönsaksfond, dragon och svartpeppar. Addera 2 dl vatten från pastavattnet. Låt bubbla i 3-4 minuter. Ta av från värmen och ha i parmesan och saften från 1 citron. Vispa runt och blanda sen såsen med pastan och servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.