1150 g
färsk grön sparrisMixa vetemjöl och smör i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör till det bildas en boll. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, cirka 10x33 centimeter. Täck den med plastfolie. Ställ in formen i kylen minst 30 minuter.
1 Nagga
degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen vid 225 grader, 10 minuter.
1 Ansa,
skölj och skär purjolöken i skivor. Förväll i mikron – 1 minut – med 2 matskedar vatten. Spola av med kallt vatten i en sil. Bryt av sparrisens torra nedre del och dela stjälkarna. Förväll på samma sätt som purjolöken. Fördela purjolök och sparris i pajskalet. Strö över osten.
1 Vispa
samman ägg och grädde. Salta och peppra och häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna.
1 Mixa
äggulor, senap, vinäger och oljan i en smal stråle till en majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dillen och mixa till en ljusgrön majo. Spritsa klickar på pajen. Toppa med löjrom. Garnera med skalad sparris.
Igår blev det paj här i stugan, en variant med pesto och fetaost. Smaksätt med pesto efter smak. Jag har varit sugen på pesto jättelänge och fetaost är typ min nya drog i matväg
av med lite salt och häll fyllningen över räkorna. Smaka av med salt. En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den
Fräs purjolöken mjuk med smöret och låt svalna. Salt och peppar. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen, tillsätt purjon och slå i pajskalet
Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor. Skala och finhacka rödlök. Toppa chipsen med crème fraiche, löjrom, rödlök och dillvippor
Servera sparrispajen ljummen med strimlad stekt bacon och en god sallad. Jag försöker veckoplanera men det slutar oftast med att jag köper lite gott och blandat och trollar ihop nåt
Strö över spenaten och krydda med oregano. Recepten till de flesta av rätterna jag lagade till buffén finns redan på denna blogg, men jag tänkte att jag skulle komplettera med några av de som inte finns med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.