150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Servera sparrispajen ljummen med strimlad stekt bacon och en god sallad. Jag försöker veckoplanera men det slutar oftast med att jag köper lite gott och blandat och trollar ihop nåt
Toppad med skivad banan, kanel och honung. Det här ser ut som risgrynsgröt men är en skål keso. Går ju jättebra att förbereda och ta med till jobbet eller träningen
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Degen blir lätt lite kladdig av keson men ta inte i för mycket mjöl, degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
En god sparrispajmed vitlök och purjolök. Paj är stor en favoriträtt som går hem hos de flesta, funkar att serveras med bara en sallad eller som ett tillbehör till maten
Servera med en sallad eller som bufférätt. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna så de får lite färg. Blanda smör, vetemjöl och vatten till en deg och tryck ut i en pajform
Keso à la Malta med havtornspuré. ex då havtornsbär används) i en liten kastrull tills de blir mosiga, passera i sil, vänd och pressa massan med baksidan av en matsked tills det bara är torra kärnor kvar i silen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.