Vad du behöverPasta medbacon, citronoch rosmarin300 g Pasta (gärna penne eller rigatoni)1 paket Bacon (140 g)1 st vitlöksklyfta3 dl Grädde1. 5 dl vitt vin1 tsk kalvfond1 st citron (finrivet skal)1. 5 msk Citronsaft (eller efter smak)2 tsk torkad rosmarinsvartpeppar1
Strimla baconetoch strö det över fisken tillsammans med det rivna citronskalet. Huvudrollen har istället gått till torsken och tillsammans medcitronsmaken blev det riktigt lyckat
Super goda baconoch ägg muffins. Krämigt och gott. Klipp baconoch lägg i muffins formen. Vispa ihop ägg och grädde i en skål, vänd ner riven ost, salt och peppar
Häll pastan, salladen, fetaosten ochbaconet i en större salladsskål, häll i blandningen med vatten, majonnäs, crème fraiche och vitlök, blanda noga, så att hela salladen blir krämig
5 portioner 9pp/portion500g fläskfile150g mager riven ost 12%1pkt bacon5dl milda mat grädde 4%Sätt ugnen på 150graderSkär fläskfilén i bitar Stek till fin färg,Skär bacon i mindre bitar och stek på hög värme fort. 1pkt bacon
Jag hade i lite citrontimjan också. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Blanda mjöl och smör i en matberedare eller med händerna tills smöret är jämnt fördelat. Tillsätt resterande ingredienser och blanda ihop till en jämn deg
Till varmrätt blev det grillat nötkött, haricot vert, blandsallad, tomatsallad med röd lök, hemgjord bearnaisesås, ugnsbakad potatis, allt i olika byttor och skålar så att alla kunde ta vad de ville
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.