Då ska vi se då, vi har lite mat, dryck och bilder på lager som står i kö för att få komma med. ibland hopar sej inläggen och vi hinner inte riktigt med allt som vi gjort och ätit
För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunderoch mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Den svenska sparrisen - som är lite försenad p g a den sena våren - har precis börjat dyka upp i butiksdiskarna, och är aldrig så fin som just nu och de kommande veckorna
Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster)Click to email (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela påTumblr (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Prognosen är god med andra ord och jag motar bort eventuella stråk av stress som så ofta tendera att uppkomma i kroppen även med ett förestående sommarlov, innan jag varvat ner ordentligt
I alla fall testa att baka den här pajen med ett tuntmandelskal, len citronkräm och ett fluffigt marängtäcke, är helt säker på att du kommer att älska den och jag själv önskar innerligt att jag hade en bit kvar i kylen
Dessutom skulle det var roligt att kunna erbjuda cafegästerna nästa helg handgjorda chokladpraliner. När man tempererar choklad och gjuter praliner och hoppas på det bästa
Själv började jag med att besiktiga bilen som turligt nog gick igenom utan anmärkningar. I alla fall kommer det bli en favorit att pigga upp sig med i höst, när kylan börjar krypa påoch mörkret sluter sig tätt kring husknutarna
Både eleven som hjälpte mig att baka och jag tyckte att denna extra krydda kunde vara på sin plats och om vi inte varit så måna om eventuella lakritsovilliga hade vi öst på med betydligt mer
Skär den vita sparrisen i tunna diagonala skivor. Vispa ihop ägg, senap och vinäger, tillsätt sedan oljan i en tunn stråle och mixa med en stavmixer tills majonnäsen tjocknar
sparris. och örtsalt. Delat på två. sparris. vitlök och lök i smör i ca 1 minut, häll i vitvin, skrapa av det som satt sig i. grädden, låt koka i 1 minut, blanda i sparris, paprika, persilja, svartpeppar
Det är mjölkresterna som bränns och smakar lite beskt, men det klarade smöret klarar högre temperaturer (det är därför indierna använder det - kallas för ghee)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.