En kylskåpsinventering gav vid handen en bunt sparris, ett paket serranoskinka, fetaost och en bukett diverse örter och så fick det bli vår middag ikväll
Jag kunde inte motstå de söta vakteläggen - trots priset - och använde dem i kokotterna, som också fick smak av sparrisoch ost, ochmed garnering av knaperstekt Serranoskinka
Pasta medsparrisochserranoskinkaKokade pastanKokade sparrisenmed lite sockerFräste finhackad schalottenlök och vitlökDelade upp sparrisenoch lät den fräsa med lättTillsatte olivolja och lite matlagningsgräddeTillsatte salt och pepparSkar serranoskinkan i småbitarHällde av pastan och blandade i allt i grytan
Sparrissäsong på intågande igen och jag blev inspirerad när jag såg taffels sparris-artikel. Så lägligt inför påskhandeln hittade jag ett knippe importerad sparris som fick duga som substitut innan den svenska har kommit upp till Stockholm
Skär av sparrisknopparnaoch stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.