Ingredienser Portioner. 4 600 g fryst blomkål 2 förp tärnat bacon 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 förp färsk gräslök (à 20 g) Att ha hemma 2 dl mjölk 1 msk majsstärkelse salt peppar 4 port ris eller pasta Lägg till i inköpslistan
Framåt midsommar är säsongen över och vi får nöja oss med importerad sparris. I så fall föreslår jag att du hoppar över baconet, lägger sparrisen direkt på quinoan och slår ägg- ochcitronsåsen över sparrisen i stället
Skölj och förväll sparrisen några minuter i saltat vatten. Vi var ute mest hela dagen och fikade och åt om vartannat, och njöt för fullt av att sommaren äntligen kom till oss
Bryt av det nedersta hårda på sparrisen, och dela i mindre bitar. Som sakta, försiktigt och FINT försöker forcera kräftklorna, och som medan vi andra kastar oss över vår tjugonde kräfta bara kan räkna till sin andra
Fräs gul lök, vårlök ochsparris hastigt i lite smör i en varm panna. Blanda ihop creme fraiche med citronskal, citronsaft, grovhackad dill, salt och peppar i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.