Ansa sparrisen och skär i mindre bitar. Tillsätt den rivna osten och pastan i sparrisfräset. Skala de kokta äggen, hacka eller riv dem på den grova sidan på ett rivjärn
När det var dags att fira in våren denna valborg så ville jag göra en variant på denna, matjessillen byttes ut mot torskfilé istället och jag lade till lite sparris
Lägg upp sparris och ägghalvor på tallrikar. Skölj sparrisen och ta bort den träiga nedre delen. Skala äggen och gröp försiktigt ut gulorna med en sked
Lägg den kokta sparrisen på ett fat, häll över mandelsmöret och skiva över ost. När det har tystnat och fått en lite mörkare färg, läggerman i den hackade mandeln
Montera ihop varje förrätt på små tallrikar, börja med att lägga ut sparrisen, lägg sedan parmachipsetsom en bro över sparrisstjälkarna, och lägg det pocherade ägget på parman
Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstektsparris. Smörsteksparrisen så att den mjuknar lite och dela sedan den i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.