Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatis och haricoverts. Stek dem på medelhög värme och krydda dem ev lite till
Smaka av med salt och svartpeppar. Revbenen penslade vi med Teriyakisås under grillningen. Ni som bor nära och behöver lite maltvinäger kan därför gärna få komma och hämta er några matskedar så ni kan göra den här goda goda salladen
I lördags var vi bortbjudna och fick en jättegod kycklinggryta med ugnsrostad spetskål till. Ringla olivolja och smula flingsalt över kålen och dra ett par varv med svartpepparkvarnen
Avsluta med att smaka av med salt och eventuellt lite mer honung. Bryn den i olja i en ugnssäker stekpanna på hög värme några minuter, tills den fått ordentligt med färg
Så här gör jag mina klyftpotatis med rödlök och rosmarin. Det som också är bra med klyftpotatis förutom att de är himla goda är att de passar lika bra till en fiskbit som till kött, en fördel hos oss där vi ofta äter olika
Servera med t ex gröna bönor, rårivna morötter och citrfonklyftor. 1) Blanda i en skål matlagningsyoghurt, bostongurka och salt och blanda. 3) Tvätta potatisen och skär den i klyftor (behåll gärna skalet på). 4) Fördela potatisen på en ugnsplåt och ringla över rapsolja, krydda med salt och peppar. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara. 7) Lägg fiskbitarna på en skärbräda och dela dem på längden med en kniv. 8) Krydda fiskbitarna med salt och svartpeppar. 9) Knäck ägg i en tallrik och vispa det lite. 13) Smält matfett i en stekpanna och låt fettet få lite färgat. 15) Stek fiskarna på medelvärme ca 3 minuter på var sida. 16) Fisken är färdig när den har fin stekfärg på utsidan och när fiskköttet är helt vitt (ca 52ºC i kärntemp). 17) Servera nystekt fisk med den goda såsen, klyftpotatis och grönsake 4 portioner. 5) Sätt in plåten i mitten av ugnen och stek potatisen ca 25-30 minuter. 6) Klyftorna ska vara mjuka och ha fin färg när de är klara
Blanda ihop lammfärsen med finhackad vitlök, ägg och kryddor. Amanda hade omsorgsfullt lagt några vindruvor vid sidan som hon absolut tyckte att jag skulle äta tillsammans med våfflan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.