Spansktortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan. Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka
Spansk potatisomelett med ost och lök. Något som vi ofta hade med oss i picknickkorgen var tortilla. Att just tortilla var favoritmaten beror dels på att den var väldigt god att att äta kall och dels på att det var en maträtt som var enkel att få tag i, eftersom de sålde färdiglagad tortilla i de flesta matbutiker
) som allesammans av riktigt bra kvalité och som än mer utökar utbudet av bra växtbaserade alternativ på marknaden, men bland annat flera olika mellanmålsyoghurtar, vanliga yoghurtar, havredrycker, matlagningsyoghurt, havrefraiche, pålägg och havregrädde
Smaka av med salt om det behövs. Severa torillan i bitar med räkor & sallad. Sten potatisen på medelstark värme ca 10 min. Stek på medelstark värme ca 2 min. Vänd med hjälp av ett lock & stek andra sidan ca 2 min. 2 st spanska pepparfrukter
Under tiden så blandar man äggen med grädden, salt, peppar, hackad lök och hackad persilja. När potatisarna är klara så läggs dem i en tallrik med hushållspapper så att oljan rinner av och sedan blandas det i äggsmeten
Låt sedan tortillan glida ner i stekpannan igen så du får gräddat andra sidan med. Dock är det synd att inte dela med sig av detta recept till icke LCHF-are
Börja med att fräsa löken glansig och genomskinlig i en del av oljan. När den har stannat till sig så stäljper du upp omeletten på en tallrik eller ett lock så att den stekta sidan hamnar uppåt (tog ett tid innan jag fatta vad dom mena men läs det en gång till så AHAA-ar du inom kort)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.