Det är tortilla, spanskpotatisomelette. Lite för att jag prioriterar videorna till mina samarbete, då de kostar en del att göra, men också för att det inte heller har någon tydlig ”hjälte” i receptet vars producent kan vara medoch sponsra det
Lägg upp och dela upp i bitar och servera medost, chark, oliver eller vad du är sugen på. Man kan med fördel lägga ner lite riven ost i omeletten, eller så kan man låta lite hackad paprika eller chorizo (eller annan stark korv) steka med i pannan
4 1 dl ströbröd 1 1/2 dl mjölk 8 potatisar 500 g blandfärs 1 1/2 tsk salt 1 krm peppar 2 gula lökar 2 msk smör eller margarin 3 dl grönsaksbuljong 1 msk kinesisk soja 4 tomater 150 g riven gratängost Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Men det funkar så klart med riven ost eller varför inte mozzarella i skivor. Krydda köttfärsen med salt, nymalen svartpeppar, vitlökspulveroch torkad oregano
Här tillagas en jättebiff i ugnen med buljong ochlök, täckt av tomater ochost. Löken som puttrar bredvid blir supergod att äta med biffen tillsammans med täcket av ostgratinerade tomater
Ringla olivolja över alltihop och smaksätt med salt och peppar. Rulla ut smördegen i en långpanna alternativt lägg plattorna på en plåt med bakplåtspapper
Vi åt detta med nygräddade ost- och skinksnurror från frysen. Så här i semestertider när vi har gott om tid på oss att äta frukost brukar jag göra lite mer med äggen än att bara steka, koka eller göra röra
Servera med crème fraiche, röd lökochost. Häll grovsalt i en ugnsfast form, tryck ner potatisarna i saltet och picka hål i dem ett par gånger med en kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.