den sexarmade med mjukare kött och mindre sugkoppar. Hetta upp en teflonkastrull med lite olja. Bläckfisk är en av mina absoluta favoritfiskar och särskilt då squid
Sätt ugnen på högsta temperaturen med grillen på och lägg in den delade paprikan. Bläckfisk behöver inte var segt som suddigummi, här är den långsamt tillagad i en god tomatsås och riktigt mör
Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. kapris. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto ochkapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Koka Spaghettoni i generösa mängder saltat vatten, häll av pastan några minuter innan rekommenderad koktid och avsluta med att koka den i det filtrerade musselspadet och musslorna
Häll citronsaft på finhacket och krydda med salt och paprika. Börja med att rensa bläckfisken. Jag kunde inte låta bli att köpa några och servera som tapas
Koka Spaghettoni Barilla i generösa mängder saltat vatten, skölj av dem när de är al dente och rör ned dem med olivpastan, musslorna och spadet, gräslök och generöst med vitpeppar
Marinera bläckfisken med ½ tsk salt, risvinet och sojan. Direkt efter att bläckfisken blivit genomstekt så blir den snabbt segare och segare, så var snabb
Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
Efter att ha rest i både Thailand och i medelahavsområdet har jag dock fått upp ögonen på bläckfisken som råvara, den är både enkel att tillaga och fortfarande relativt billig att inhandla
Lördagkväll och dags för lite rolig plockmat, vi friterade fish and chips för några dagar sen men kunnde inte låta bli att prova igen med lite bläckfisk
De skalade tomaterna och oreganon tillsätts tillsammans med potatis, salt och peppar. Färsk bläckfisk rensas genom att man skär av armarna, kränger kroppen ut och in, tar bort inälvor och sen den styva biten som löper längs hela kroppen
Marinerad rostbiff med balsamico, honung ochkapris. Krydda rostbiffen rejält med salt och peppar. De tycker också att det är ganska onödigt med kallt kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.