Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
(jag var hungrig och orkade inte vänta så jag bräserade inte alls, gör inte så, rullader ska vara möra,saftiga och dom ska gotta in sig såsen)Ta försiktigt upp rulladerna och lägg dom åt sidan medan du reder av såsen med maizena redningen
Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar ochvitlök. Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk
Låt degen vila i kyl medan du förbereder fyllningen. Lägg i lök, ost och fläsk blandat i pajskalet. Fräs den tunnskivade löken på svag värme tills den blir genomskinlig men inte får färg
skinka I en skål, lätt vispa äggen med mjölk, salt och peppar. Skinka ochlök omelett från fas I Man kan använda lök som krydda från fas I, men det går bra att göra omelett utan lök
Servera gärna med en god sallad till. Fräs löken i smöret och tillsätt timjanen, svetta runt. Tycker om att göra paj i en springform för ofta blir pajen lite högre och dessutom blir pajdegen välgrädad på sidorna vilket jag tycke rär gott
Jag fyllde min paj med långsamstekt, karamelliserad lök, broccoli, skinka och ost, samt en äggstanning med timjan, vilket är en helt annan fyllning än enligt bokens recept
Låt brödet svalna övertäckt med bakduk. Vid pipet för andra knådningen tillsätts lökoch linfrön. Fyll i degbunken vatten, smör, salt, mjölk, socker, mjöl och jäst i nu nämnd ordning
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Lägg i purén ochvitlökenoch fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.