Spaghettisquash med kantareller och halloumi
lilla matdériven
lilla matdériven
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 stora port.
  • 1 spaghettisquash
  • 8 dl kokta kikärter alt. 2 burkar, avsköljda
  • 200 g färska kantareller, avbortsade
  • 2,5 dl färsk slätbladig persilja, använd hela kvisten och hacka grovt
  • ½ purjolök, fint skuren
  • 3 vitlöksklyftor, fint hackade
  • olivolja
  • 50 g färsk babyspenat (ca ½ paket)
  • 10 körsbärstomater
  • 1 paket ekologisk halloumi, skuren i små kuber 0,5 x 0,5 cm 1 citron, saften
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • ¼ tsk chiliflakes
  • kokosnötsolja
  • 4. 15 minuter innan squashen är klar värmer du kokosnötsolja eller olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt purjolök, chiliflakes samt en nypa salt. Stek på medelvärme i två minuter, tills det börjar dofta. Häll i den hackade vitlöken och stek i ytterligare någon minut. Häll över löken i en mindre skål.
  • minuter
  • 5. Ta squashen ur ugnen när köttet är helt mjukt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.