Fond10 dl fiskfond (från flaska utspädd enligt anvisning på flaskan) 2 dl vitt vin 2 stjärnanis 2 tsk fänkålsfrö 2 röda chilifrukter, torkad och riven i bitar utan stjälk och kärnor 2 skiva färsk ingefära. 1Paellagrund2 dl olivolja 4 röda chilifrukter, torkade och riven i bitar utan stjälk och kärnor 4 klyfta vitlök, tunt skivade 8 wannameiräkor, råa 8 havskräfta, i lag 16 blåmusslor 200 g bläckfisk, kokad i bitar 400 g ris (rundkorningt så som bomba, avorio eller carnaroli) 2 dl tomatpassata 1,2 l fond 2 förp saffran salt svartpeppar
Lägg upp allt lite snyggt på ett fat och avsluta med den heta. Halstrade kammusslor med het olja. Tina, skala och fräs (godkända) jätteräkor i oljeresterna från musslorna
Koka Spaghettini Barilla i generösa mängder saltat vatten tillsammans med broccolin. Spaghettini. Häll i musslorna, ös med det vita vinet och låt koka tills musslorna har öppnat sig
Krydda med salt och svartpeppar. Servera med citronklyftor. Ta av locket och lägg på räkoroch ärtor. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran
Vispa äggulor med vinäger, droppa sakta i oljan under vispning, smaka av med vitlöken och kryddorna. e advent kan bara avlutas på bästa tänkbara sätt med en grande final i form av en skaldjursplatå
Botten blev frasig ochmed känsla av stenugnsgräddad. Vi landade med en duns rakt in i mathimlen. Skala räkorna, och fördela dem, musslor och tomater över pizzan
Lägg upp och dekorera med resten av räkornaoch musslorna. Späd med vatten och kycklingfond och låt riset sjuda under lock, enligt anvisningarna på förpackningen
Krydda med salt och svartpeppar. Servera med citronklyftor. Ta av locket och lägg på räkoroch ärtor. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver och saffran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.