Kycklinggryta med parmesan, soltorkade tomater & färsk spenat. Den här måltiden innehåller många av mina favoriter, såsom färsk spenat, soltorkade tomateroch parmesan
Förutom att använda dem direkt till tex en pasta, paj eller pizza så kan man (såvitt jag googlat mig till det) ”konservera” dem genom att lägga dem i en burk och sedan täcka dem med olja
Själv är jag trött på alla äggstanningar och den här tomatpajen är fräsch med mycket smak. En paj är klassisk buffémat men passar också på middagsbordet med en god sallad
Klyfta tomatoch lök och blanda med majs. Färsk vitkål så här års är ju bara för god. Dessutom håller den ju längre i kylskåpet än tex isbergssallas, så då kan man göra denna sallad och ha till alla måltider i veckan
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färskatomater, vitlök och spenat. Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomateroch grädde
Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans med soltorkade tomater. Men varför inte göra den lite roligare och tillsätta lite goda soltorkade tomaterochfärsk basilika
Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Sist vi var hos syrran, så hade hon bakat focaccia med soltorkade tomater, fetaost ochfärska örter. Det kommer även att serveras en pastasås med fläskfilé och kantareller och pappardelle
Blanda den mixade röran med buljong. Skärm tomaterna i stora bitar och lägg i. Det börjar bli kyligare ute och det börjar finnas billiga och goda rotsaker i våra affärer, det betyder tid för soppa
Tomatsåsen kan användas på olika sätt, blanda den med spaghetti, stek kycklingfilé och häll över tomatsåsenoch servera med pasta eller ris, använd den som grund i en köttfärssås
Jag bjöd inte på julmat dock, utan det blev Smördegsinbakade lammfärsknytenmed potatisgratäng ochtomatsalladtill middag, följt av min kolakladdkaka till efterrätt
Smaka av med salt och peppar. Strax innan servering finhacka den färska basilikan (man kan ta torkad men den smakar inte lika intensivt) och rör ner i cremén (spara några blad hela till dekoration)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.