Idag lagade jag italienskaköttbullarmedspaghetti och tomatsås till middag. Köttbullarna 400 g blandfärs1 st ägg1 st liten gul lök, finhackad2-3 klyftor vitlök, pressade1
Gör goda köttbullar och lägg i såsen och servera med pasta. De italienskaköttbullarna. Hacka 1 gullök och 2 vitlöksklyftor , fräs detta med 2 msk smör eller olja ,, fräs med 2 tsk vardera av de torkade kryddorna timjan , oregano o basilika. 400 g köttfärs1 dl riven parmesanost1 msk kalvfond1 äggula1 tsk chilliflaks (eller chillipulver)Timjan, salt, svart o vitpepparGegga ihop alla godsaker och forma köttbullar. 2 vitlöksklyftor , fräs detta med. 2 msk smör eller olja ,, fräs med
Servera köttbullarna tillsammans med rostad potatis och tomatsallad. Köttbullar. Rulla 16 köttbullar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek köttbullarna runt om på medelhög värme ca 5 min. Tillsätt tomatsåsen och låt köttbullarna puttra på svag värme ca 5 min
med händerna innan du rullar den till små bullar. Lägg köttbullarna på en bakplåt som du har klätt. med plastfolie och ställ dem i kylskåpet när du är klar
Tillsätt bara lite klassiska medelhavskryddor så har du helt plötsligt gjort italienskaköttbullar. Man slipper allt kladd med att steka köttbullarna i omgångar i stekpannan, riktigt smidigt
Killarna åt med pasta och jag med kokta rödbetor och sötpotatis. Flytta köttbullarna till en tallrik. Rulla till 16 stora köttbullar och bryn runtom. 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor. Låt det puttra i 15 min, smaka av med salt, lite cayennepeppar och peppar. Flytta köttbullarna till tomatsåsen och låt det puttra i 20-30 min. 1 tetra med sköljda väl avrunna vita bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.