Spaghetti alla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet). Spaghetti alla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet)
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghetti alla puttanesca. Låt puttra på medelstark värme medan du kokar spaghettin, den ska vara al dente
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. Spaghettin var även tjockare än den jag brukar köpa och den är såklart gjord på durumvete
Ingredienser500 gram spaghetti1 stor gul lök3 stora vitlöksklyftor4 tomater1 burk krossade tomater2 dl svarta oliver av bättre märke (urkärnade kalamata finns på burk)1 burk sardeller (zeta)1,5 dl småkaprisparmesanolivoljabladpersiljasvartpepparSå här gör du1. 500 gram spaghetti
En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen. ) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. • 450 g spaghetti• havssalt och nymalen svartpeppar• olivolja, extra virgin• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade• 1–2 torkade röda chili, smulade• 400 g skalade räkor eller scampi• 1 litet glas vitt vin• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)• 1 citron (rivet skal och saft)• 2 nävar rucola, grovhackadGör så här. 450 g spaghetti
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.