Ingredienser Portioner: 4 4 port pasta (gärna linguini) 340 g majskorn 3 förp tonfisk i vatten (à 120 g) 2 dl crème fraiche 1 rödlök 1/2 ask plommontomater (à 500 g) 65 g ruccola Att ha hemma salt peppar Lägg till i inköpslistan
4 1 förp majskorn (à 150 g) 2 burkar tonfisk i vatten 4 port pasta (gärna spaghetti) 1 gul lök 1 msk olja 1 msk tomatpuré 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1/2 dl tomatpesto 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar 3 tomater 65 g ruccola Lägg till i inköpslistan
400 g spaghetti (eller spaghettoni) 4 äggulor griskind 25 g pecorinoost, fint riven 25 g parmesanost, fint riven, lagrad minst 16 månader svartpeppar, gärna mortlad eller från kvarn salt grovt salt
Koka spaghettin al dente enligt anvisningar på förpackningen. Men torkad pasta av bra kvalitet är fantastiskt gott det med, särskilt som här med tomat, burrata och krispig parmaskinka
När spaghettin är klar, späd såsen med vatten till önskad konsistens. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Detta recept använder jag när jag inte har med mig matlåda till jobbet, enkelt, nyttigt och gott. För mer fettsnål/kalorisnål variant ersätt creme fraiche och majonnäs med kesella lätt
Tryck till vitlöksklyftorna med knivbladets sida och finhacka. Låt fräsa med de andra. med någon minut. I med tomatkross, oregano, timjan, lagerblad i pannan
omelett4 ägg salt svartpeppar 2 tsk smör, att steka i salladsblad färsk oregano, att garnera med 10 körsbärstomater, att servera till. Tonfiskröra1 burk tonfisk i vatten [150 g avrunnen vikt] 1,5 msk majonnäs 1 msk gräddfil 1 msk gräslök, hackad + lite att garnera med 2 msk basilika, hackad, + lite att garnera med 2 msk persilja, hackad 0,5 klyfta vitlök 0,5 citron, finrivet skal salt svartpeppar örtagårdskrydda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.