Låt alltsammans koka samman och smaksätt med salt och peppar. basilika att toppa med. Det blir inte alltid måndag, men minst en vegetarisk middag i veckan tycker jag är en god ambition, både för hälsan och miljön
300 g spaghetti 2 burkar krossade tomater (à 400 g) 3 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 70 g parmesanost 0,5 kruka färsk basilika ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen 1 krm strösocker salt olivolja, till stekning
spaghettimedtomatsåsoch vinkokta musslor. spaghettimedtomatsås /. Tomatsåsen kan du göra långt i förväg, det mår den bara gott av men musslorna kan du vänta med tills gästerna har anlänt
När spaghettin är klar, späd såsen med vatten till önskad konsistens. Vi försöker äta vegetariskt en gång i veckan, oftast så blir det fetaostpaj, grekisk pasta (en stor favorit), böngryta med matvete, grekisk sallad eller kikärtsbiffar
Jag blev så sugen på just stekt kyckling i vitlök och tänkte att det skulle bli så gott med en enkel tomatsåsoch toppa detta medmozzarella – och det blev det verkligen
Extra stora köttbullar som badar i tomatsåsoch gräddas i ugnen med parmesan ochmozzarella. Köttbullarna har mycket smak liksom tomatsåsenmed spiskummin och frisk smak av citronskal
Lite salt och peppar och du har en otroligt mild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine ochmozzarellamed spagetti och parmesan omslutet av parmaskinka i ett paket som bakas i ugnen
Men, när jag fick med mig typ ett kilo ruccola och ungefär lika mycket mozzarella hem efter ett event jag höll i här för ett tag sedan så tänkte jag att det väl var dags att göra slag i saken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.