En snabblagad favorit…ännu en sås som man hinner göra klart medansspaghettin kokar. Krydda med salt, peppar och lite citronsaft och när spagehttin kokat färdigt, häll över den i stekpannan med lite av kokvattnet
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök ochchilioch sedan kyla den
Räkormed sting. Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylen en timme innan servering. Räkor fick det bli som förrätt och kan inte säga annat än att det blev fantastiskt
Vi stekte till några stora räkoroch kryddade med vitlök, chilioch lime. Smaka av med salt. Fräs räkorna i olja och lägg i chilin, vitlöken och pressa i limen
Värm upp en stekpanna med oljan, vitlöken ochchili. Smaka av med salt. Lägg i bambuskott, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och fisksåsen och stek ett par minuter
Jag valde att smaksätta mina räkormedchili, vitlök och persilja men du kan självklart gå mot andra smaker som ingefära, lime eller exempelvis kryddstark piri-piri
Hacka vitlöken och spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera med vitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja ochchiliflarn, blanda
I år har det gått bra med citrongräsodlingen så vi bestämde oss för att marinera räkormed skal i sweet chilioch citrongräs och det blev mycket goda lite klibbiga räkor
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Det går naturligtvis bra att använda krabbkött på burk om du inte får tag på färska krabbor eller varför inte räkor eller kräftor om du hellre vill det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.