- Börja med att sätta på spaghetti vatten. - Häll av vattnet från din seafood mix (finns att köpa på vanlig mataffär)- Klicka i en bit smör och lika mycket olja i en gryta eller djup panna
Koka spaghettin i en stor kastrull med saltat vatten enligt förpackningens anvisningar. • 450 g spaghetti• havssalt och nymalen svartpeppar• olivolja, extra virgin• 2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade• 1–2 torkade röda chili, smulade• 400 g skalade räkor eller scampi• 1 litet glas vitt vin• 2 rågade msk tomatpuré (eller 6 mixade soltorkade tomater)• 1 citron (rivet skal och saft)• 2 nävar rucola, grovhackadGör så här. 450 g spaghetti
Koka tortellinin och kyl ner direkt i en bunke med kallt vatten. Riv mozzarellan i 2x2 cm stora bitar. Dela melonen, kärna ur och kula med hjälp av en tesked ut det mest av köttet
Spaghetticoncanocchie (cicale di mare). Spaghetticoncanocchie. Cuocere gli spaghetti in abbondante acqua salata secondo il tempo di cottura indicato sulla confezione
Bläckfisken äter man sen med något trevligt tillbehör som secondo piatto. Här är en kraftig gryta med fyllda bläckfiskar, där man använder såsen till spaghetti som primo piatto
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.