6 st
hackade sardellerna i mitt förra puttanescarecept se här, mot 1,5-2 msk ljus miso som du fräser i olja tillsammans med vitlöken och chiliflingorna. Fortsätt sedan precis som i förra receptet. Dina vegan/vegetarianvänner kommer att bli så glada.
Spaghettialla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet). Spaghettialla puttanesca (4 personer). 300 g spaghetti (kokas enligt anvisningarna på paketet)
Hur som helst, maten inhandlades och kokboken invigdes med en enkel spaghettialla puttanesca. Låt puttra på medelstark värme medan du kokar spaghettin, den ska vara al dente
Jag använde mig av spaghettin och pastasåsen Puttanesca som låg i paketet. Spaghettin var även tjockare än den jag brukar köpa och den är såklart gjord på durumvete
Ingredienser500 gram spaghetti1 stor gul lök3 stora vitlöksklyftor4 tomater1 burk krossade tomater2 dl svarta oliver av bättre märke (urkärnade kalamata finns på burk)1 burk sardeller (zeta)1,5 dl småkaprisparmesanolivoljabladpersiljasvartpepparSå här gör du1. 500 gram spaghetti
Spagetti alla puttanesca4-6 pers500 gram spagettien burk tonfisk i olja2 vitlöksklyftor1 msk avrunnen kapris30 gram sardeller i olja1 röd chili en liten knippa bladpersilja8 svarta oliver utan kärnormalen kanel400-500 gram passata eller krossade tomater1 citronFräsiga smakerTomatröran med tonfisk klar. Spagetti alla puttanesca 30 minute m
Spaghettialla puttanesca är ett praktexempel på en sådan maträtt. Ordagrant betyder namnet ”Slampans spaghetti”, vilket ju låter lite ögonbrynshöjande, kan tyckas
Sätt på pastavattnet och koka spaghettin. Det är frukost och alla sitter där och sörplar kaffe. Man ser sig omkring på alla upplagda godsaker – och så kommer tanken ”man kanske skulle fixa ett par extra smörgåsar och ta med sig, för vi har ju i alla fall betalat för frukosten
”Det är många som, okunniga om matlagning, förfäras över vitlök enbart för att de känt stanken av den på andedräkten tillhörande någon som ätit den rå eller dåligt tillagad”, skriver Artusi i inledningen till receptet på tomatsås, som han kallarspaghettialla rustica
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Spaghetti. Lägg också i pesto alla genovese rör om och servera. Pesto alla Genovese Barilla. Koka spaghettin i rikligt med vatten i en kastrull ca 8 minuter tills pastan blir al dente
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.