Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettinoch tillsätta grönsaker och toppa med med lite garnityr
Och jag älskar kikärtor. Både tomatsås och kikärtor är de perfekta tillbehören till pasta. På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Denna vecka har minst sagt varit stressig, kaotisk och tusen saker inbokade. Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter
Servera med nykokt spagetti, samt rikligt med såväl fattigmansparmesan, som vanlig parmesan. den blev matad, ompysslad, och sedan utsatt för det slutgiltiga testest - skulle den gå att baka med
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Dela färsen i fyra delar, forma bollar och baka in en portion okokt spagetti i varje boll. Packa inte spagettin jättehårt, för du vill att såsen ska komma åt att mjuka upp den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.