Ett lyft för smaklökarna är denna härliga tomatsås som fått puttra ihop med en skvätt grädde. Massor med smak av härliga plommontomater, olivolja, vitlök, balsamvinäger och honung
På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Här kommer en pastarätt med jättegod tomatsås. Pressa i vitlöken och låt fräsa med i en halv minut innan du häller i passerade tomater, grädde, vatten och majs
Jag börjar jobba på måndag, ska bli spännande med nytt jobb och möta nya människor. Kvällens recept slängde jag ihop själv genom att utgå från vad jag hade hemma typ (= inte mycket), blev faktiskt riktigt gott och kändes lite härligt italienskt att slänga ihop spagettin med själva pastasåsen innan servering
Börja med såsen. Blanda därefter ströbrödet med resten av ingredienserna, blanda försiktigt men väl. Koka pastan, fördela såsen och köttbullarna över pastan och servera genast med riven parmesan
Såklart delar jag med mig av receptet till er. Smält smör i en djup stekpanna/wokpanna, hacka den gula löken och bryn lätt tillsammans med pressade vitlöksklyftor
Fick med mig hjälp i form av dotter, men fick muta med fika på Stålboms konditori. Hade som vanligt ingen handlingslista eller veckomeny, så fick väl med mig ungefär hälften av vad jag hade tänkt
Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Givetvis har vi redan provsmakat dom, snabbt smörstekta i pannan med grädde, salt och peppar och sen på rostat bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.