Spagetti i krämig kantarellsås. Visst är det härligt när det går mot höst med allt vad det innebär. Givetvis har vi redan provsmakat dom, snabbt smörstekta i pannan med grädde, salt och peppar och sen på rostat bröd
4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
En av världens mest kända rätter som kan tillagas på hur många olika sätt som möjligt. Jag gillar att testa olika recept på bolognese, men den bästa bolognesen äts fortfarande i Italien
Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettin och tillsätta grönsaker och toppa medmed lite garnityr
Späd med pastavatten till önskad konsistens och tillsätt spagettin. Ett lyft för smaklökarna är denna härliga tomatsås som fått puttra ihop med en skvätt grädde
Renskavmed kantareller i en gräddig sås. Vi toppar med lite osötade lingon. • Lägg i svamp och renskav och låt alltsammans fräsa på medelhög värme tills det är brynt
Minimalt med disk. Sedan kokar man spagettin i stekpannan och slutför hela rätten i stekpannan. Klipp bacon i bitar och fräs knaprig i en stekpanna med hög kant
Smaksätt med lingon, vitlök och peppar. Servera med pressad potatis, lingonsylt och sallad. Bryn renskav i smör 2-3 min och blanda ner purjolök mot slutet. 500 g renskav eller viltskav
Så stor hon har blivit med en gång. Kallar man exempelvis soppan för spagetti och kättfärssås-soppa, ja, då lovar jag att barnen i alla fall blir nyfikna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.