Under tiden spagettin kokar fräser du snabbt på bacon i en panna och lagar till såsen, sen är det bara att vända ner spagettinoch tillsätta grönsaker och toppa medmed lite garnityr
På gamla dagar har jag börjat tycka att pasta kan vara lite torrt och föredrar egentligen pasta gjord på strimlade grönsaker, men det är enkelt fixat genom att blanda pastan med en sås
Jobben har avlöst varann med tandläkarbesök, bilar som gått sönder, fot i gips och rullstol för Max, möten till höger och vänster, utedagar och skridsko-jagande, middagar och födelsedagar och en allmänt påfrestande vecka mentalt… MEN nu börjar vi så sakta sadla om till helg
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna
Fylld portabellomed bacon och ost. 6 st portabellohattar. Några skivor ost (valfri)Ta en sked och rensa lite i svampen, fyll med bacon och kvibille jämt fördelat, toppa med osten och kör i ugnen på 225 grader i 15 min. Ta ut formen och lägg över svampen på en tallrik, töm all vätska i ugnsformen och lägg tillbaka svampen kör ytterligare 15 min på 225 grader. 6 st portabellohattar
Servera spagettinmed ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter
Blanda i crème fraichen i stekpannan, häll över spagettinoch det sparade vattnet. Börja med att steka svampen tillsammans med svartpeppar och salt i en stor stekpanna (gärna teflon) tills att den börjar få färg
Servera med nykokt spagetti, samt rikligt med såväl fattigmansparmesan, som vanlig parmesan. den blev matad, ompysslad, och sedan utsatt för det slutgiltiga testest - skulle den gå att baka med
ca 400 g spaghetti (av högre kvalitet) 2-3 msk smetana 100 g parmesanost, finriven (spara lite tiill topping) 0,5 citron, saft och citronzest svartpeppar ev flingsalt 0,5 knippe gräslök, finhackad 120-150 g Kalix löjrom
Mamma tog med sig flera pack med älgfärs ner i helgen när de var på besök ochmed lite morötter, vitkål, matlagningsgrädde och krossade tomater i kylskåpet tyckte jag att en köttfärssås var på sin plats
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.