1400 g
gröna ärtorSkala och hacka lök samt vitlök. Fräs lök och vitlök i smöret i en kastrull några minuter. Rör i mjölet och rör om. Tillsätt mjölken under omrörning - rör till en klumfri sås - lite i taget. Tillsätt grädde och creme fraiche, salt och peppar. Koka upp såsen under omrörning samt låt koka på medelvärme under tiden pastan kokar ca 5-10 minuter. Koka pastan enl. paketet, förslagsvis i en stor kastrull med kokande vatten, 1 tsk salt samt en tsk olivolja i ca 8 minuter. Tärna kasslern i ca 1x1 cm stora bitar. Koka ärtorna i mikron eller i en kastrull någon minut. Tillsätt riven ost samt kassler till såsen och rör om. Servera spagettin med ostsåsen med kasslerbitarna samt ärtor att strö över i en skål vid sidan. Färsk mald svartpeppar samt flingsalt kan man också servera till pastan.
Sitter här med datorn i knät och har precis packat en liten väska inför ett trevligt event imorgon. Såhär på vardagskvällarna är det lätt att fantasin för matlagning tryter och man vill bara få mat snabbt
Skiva purjolöken och skölj bladspenaten. Krydda med vitlökspeppar. Lägg i räkorna och bladspenaten. Krydda mer med vitlökspepparn tills du tycker smaken är bra
Stek skivad svamp och tärnad bacon, pressa i vitlök och fräs med i slutet. Här kommer som utlovat receptet med pasta carbonara som jag bjöd på i fredags
På italienska heter denna rätt spaghetti papalina och är kan man säga en kusin till carbonaran. Vänd ner pastan i såsen och låt tillagas sista minuten tillsammans
Dagens middag blev en ost ochkassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken ochkasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök ochkasslerblandningenoch toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 450 gr kassler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.