1 svart
marsipan, svart färg eller något du kan ha som ögon
1 Muffins100
g mörk choklad 40 g kakao (1 dl) 175 g kaffe, varmt (1,75 dl) 120 g vetemjöl (2 dl) 170 g strösocker (2 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 3 g bikarbonat (0,5 tsk) 10 g vaniljsocker (1 msk) 90 g vegetabilisk olja (1 dl) 110 g ägg, rumstempererade (2 st) 4 g vitvinsvinäger (2 tsk)
1 Nutellafrosting100
g mörk choklad, 70% 200 g osaltat smör, rumstempererat 120 g florsocker (2 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 100 g nutella (3 msk)
1 Marängspöken150
g äggvita (4-5 st) 220 g strösocker (2,5 dl) 1 nypa salt
1 Dekorering7
oreokex, mixade till smulor svart marsipan, svart färg eller något du kan ha som ögonMuffins
Sätt ugnen på 170 grader. Lägg 12-1 cupcakeformar i en cupcakeplåt. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao. Koka kaffe och häll varmt kaffe över chokladen och blanda med en visp och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, strösocker, salt, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Och i en tredje, större bunke, blandar du vegetabilisk olja, ägg och vitvinsvinäger och vispar lite lätt. Blanda i chokladblandningen och dem torra ingredienserna. Fyll max 3/4 av muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frostingen. Frosting
Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron. Vispa rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt. Vispa i nutella och sist den smälta chokladen. Vispa tills du har en luftig och fin frosting. Maräng
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Montering
Spritsa en rund cirkel med nutellafrosting på varje cupcake Doppa försiktigt den spritsade cupcaken i oreosmulorna så att det täcker frostingen Spritsa på marängen som spöken och sätt ditt ögon.
Hej och välkomna till min blogg. Här i bloggen skriver jag allt som händer i mitt liv och vad vi gör på dagarna, det handlar mycket om shopping,bakning, nageldesign och så klart om barnen
Klä en långpanna eller ugnsform med bakplåtspapper. Ta sedan hälften och klicka ur lite Nutella på. Vaken tidigt här, sovit en hel del dessutom så nu känner jag mig redo för att gå upp och baka lite
Skär ett äpple i tunna skivor, antingen på mandolin eller med kniv. Jätteenkelt och väldigt gott att göra både egen nutella (smakar lite mer nötigt) och egna äppelchips
Efterosm att jag misslyckades med macaronsen så tog jag helt enkelt dem och smulade ner i degen. Förutom gamla kakrester går det även jättebra med oreo, ballerina digestive eller mariekex
Denna gång fick det bli choklad- och hasselnötsmacarons mednutellafyllning. Som jag skrev tidigare är silikonmattan ett grymt bra hjälpmedel, macaronsen blir sådär segmjuka inuti och krispiga på ytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.