Spökmuffins med oreos och nutella
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 140 g kakao (1 dl)
  • 1175 g kaffe, varmt (1,75 dl)
  • 1120 g vetemjöl (2 dl)
  • 1170 g strösocker (2 dl)
  • 13 g salt (0,5 tsk)
  • 13 g bikarbonat (0,5 tsk)
  • 110 g vaniljsocker (1 msk)
  • 190 g vegetabilisk olja (1 dl)
  • 1110 g ägg, rumstempererade (2 st)
  • 14 g vitvinsvinäger (2 tsk)
  • 1100 g mörk choklad, 70%
  • 1200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1120 g florsocker (2 dl)
  • 1100 g nutella (3 msk)
  • 1150 g äggvita (4-5 st)
  • 1220 g strösocker (2,5 dl)
  • 11 nypa salt
  • 17 oreokex, mixade till smulor
  • 1 svart marsipan, svart färg eller något du kan ha som ögon
  • 1 Muffins100 g mörk choklad 40 g kakao (1 dl) 175 g kaffe, varmt (1,75 dl) 120 g vetemjöl (2 dl) 170 g strösocker (2 dl) 3 g salt (0,5 tsk) 3 g bikarbonat (0,5 tsk) 10 g vaniljsocker (1 msk) 90 g vegetabilisk olja (1 dl) 110 g ägg, rumstempererade (2 st) 4 g vitvinsvinäger (2 tsk)
  • 1 Nutellafrosting100 g mörk choklad, 70% 200 g osaltat smör, rumstempererat 120 g florsocker (2 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 3 g salt (0,5 tsk) 100 g nutella (3 msk)
  • 1 Marängspöken150 g äggvita (4-5 st) 220 g strösocker (2,5 dl) 1 nypa salt
  • 1 Dekorering7 oreokex, mixade till smulor svart marsipan, svart färg eller något du kan ha som ögonMuffins
  • Sätt ugnen på 170 grader. Lägg 12-1 cupcakeformar i en cupcakeplåt. Hacka chokladen och lägg i en bunke tillsammans med kakao. Koka kaffe och häll varmt kaffe över chokladen och blanda med en visp och ställ åt sidan. Blanda vetemjöl, strösocker, salt, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Och i en tredje, större bunke, blandar du vegetabilisk olja, ägg och vitvinsvinäger och vispar lite lätt. Blanda i chokladblandningen och dem torra ingredienserna. Fyll max 3/4 av muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 15-17 minuter. Ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frostingen. Frosting
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke, smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron. Vispa rumstempererat smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt. Vispa i nutella och sist den smälta chokladen. Vispa tills du har en luftig och fin frosting. Maräng
  • Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad och vispa lite lätt tills alla sockerkristaller har lösts upp. Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Montering
  • Spritsa en rund cirkel med nutellafrosting på varje cupcake Doppa försiktigt den spritsade cupcaken i oreosmulorna så att det täcker frostingen Spritsa på marängen som spöken och sätt ditt ögon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.