Bland fruntimmer och tårtor och glömda pinaler. En klassisk tårta med vaniljkräm och hallon, men min Margareta kommer att se lite annorlunda ut, med blandade bär och marsipanros i mitten
Anledningen till att jag blandar i modelleringspasta är att den är så mycket mer elastisk än flowerpasten och det gör att bladen veckar sig mycket lättare och jag tycker bladen blir mycket snyggare och mer lättarbetade
Igår fick jag besök av fina Emma som driver bloggen Viktkamp och hennes man och väninna. Blir alltid varm i hjärtat när någon jag känner tar sig alla milen hit bara för att ta en fika
I bland så blir det ju inte riktigt som man har tänkt sig när man lagar mat. Så här gjorde jag ca 800 g pressad potatis1 ½ dl riven ost1 äggulasalt ½ dl grädde Det här blandade jag ihop och sen rullade jag runda och fina bollar
Blanda ihop alla ingredienserna och arbeta ihop dem till en pajdeg. Vispa ägg, socker och äggula i en skål och tillsätt blandningen till det smälta smöret
Blanda ner övriga ingredienser och blanda samman smeten väl. Vilken otroligt vacker första maj vi har haft här nere i våra krokar, solen har verkligen visat sej från sin bästa sida hela dagen och Mårtenssons är så tacksamma
Blanda kokosolja, sirap och vatten i en bunke och tillsätt sedan sandmixen. Jag insåg efteråt att jag borde fylla pajskalet med något och då började jag leka med tanken på äppelrosor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.