En frisk, syrlig doft ska kännas när du luktar på surdegen. Surdegen är klar. Mata surdegen med ny näring i form av mjöl och vatten varje vecka enligt dag 4
Jag gjorde en levaindeg från boken "Surdegsbröd" av Martin "Pain de Martin" Johansson. Levainbröd är i vanliga fall oftast avlånga limpor, men idag vevar jag ihop lite småfralla istället
Gör ert fredagsmys lite lyxigare med dessa super enkla wienerbröd. Kavla ut till en avlång kaka. Pensla med ägget icg grädda wienerbröden i 250 grader ca 10 min
Jag älskar potatislimpa och delar därför med mig av receptet - det är från bloggen ”Pain de Martin”, men mitt recept var från hans bok – Surdegsbröd - och något modifierat
Vi ses imorgon för att kolla av hur surdegarna mår och förhoppningsvis blir det bak. Först och främst vill jag bara meddela att temaveckan på bloggen kommer bli "Amerikanska bakverk" som Ni röstat fram
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Lägg på ett lock och låt köttet sjuda, ca 1 1/4 timme tills innertemperaturen är 75º
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt. Blanda florsocker med lite vatten ca 1/2dl med knappt en tsk börja med en halv och sen häll på pytte lite åt gången tills du har fått en trögflytande kristyr, ringla snabbt fram och tillbaka över de svalnade wienerbröden och avsluta med att pudra över florsocker. ca 1/2dl med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.